Tema nuntii tale: Venetia


Pentru cei care iubesc festivitatile de amploare, carnavalul este o idee excelenta pentru tema nuntii

Nu ti-ai dorit niciodata sa te simti regina unui bal mascat sau sa iti gasesti alesul ascuns sub o masca venetiana? Daca raspunsul este unul pozitiv, atunci poate ca ar trebui sa iei in calcul posibilitatea de a organiza o nunta cu temabal mascat”.

E drept ca vei avea mai mult de lucru decat pentru o nunta obisnuita, insa rezultatele vor fi pe masura pregatirilor. Si cum o mireasa e dispusa sa faca absolut orice sacrificiu pentru o nunta ca in povesti, nu cred ca vei ezita sa accepti o astfel de provocare.

Rochia de mireasa
Opteaza pentru o rochie medievala facuta pe comanda, sau pe care fie o poti cumpara de la un anticariat, fie o poti inchiria de la Opera sau de la teatru. Cu cat vei intra mai mult in rol, cu atat mai bine. Ai nevoie de o masca venetiana si de aceesorii care sa aminteasca de acea perioada.
La petrecere te poti schimba intr-o rochie mai lejera, insa care va respecta aceleasi principii.

Mirele se poate imbraca intr-un costum specific medieval, sau intr-un costum negru, cu o camasa cu volane.

Decoratiunile si marturiile
Poti cumpara masti venetiene si din Romania, dar la fel de bine le poti comanda pe internet, daca nu ai gasit modele care sa corespunda dorintelor tale.

Cumpara cu cateva zeci in plus, pentru a fi sigura ca toti invitatii vor avea una. Poti sa le folosesti si pe post de marturii daca vei alege sa le personalizezi cu data nuntii voastre si cu un mesaj pentru invitati. Sau de ce nu, poti oferii si evantaie ca marturii…

Alege din multitudinea de modele de inspiratie renascentista un simbol care sa se regaseasca in toate detaliile nuntii voastre. Nu uita ca acel simbol sa fie multiplicat si sa apara pe invitatiile pe care le vei trimite.

Pentru ca vei avea foarte multe detalii in nunta ta, ar fi bine sa mentii decorul salii la un nivel minimalist. Opteaza pentru trandafiri albi si accesorii putine. Nu uita ca pe fiecare masa invitatii sa aibe mastile aferente.

Daca dispui de un buget semnificativ, poti sa soliciti un decor specific epocii, in care sa incluzi mobilier si decoratiuni excentrice. Aceste colturi desprinse din lumea medievala vor fi perfecte pentru albumul tau foto.

Pentru instalarea unui atmosfere de carnaval trebuie sa lucrezi cu rosu, grena, alb, galben si auriu. Carnavalul este un amestec de joaca si mister. Aceasta poate fi o nunta atipica, dar ce este iesit din comun poate fi si deosebit. Florile potrivite pentru cocarde, arcade, lumanari, buchete pot fi calele colorate, crinii, trandafirii romantici. 

Poti opta pentru fete de masa de culori diferite, dar nu prea multe culori contrastante deoarece cazi in extrema cealalta. O alta optiune poate fi aceea ca toate fetele de masa si husele scaunelor sa fie imbracate in tafta alba lucioasa accesorizate cu satin rosu sau grena sau, poti folosi fete de masa in carouri rosii cu alb. 

Divertisment

Angajeaza din timp o echipa de clovni si acrobati care sa ii distreze pe invitatii tai. Daca stii ca vei avea printre invitati persoane care se tem de lumea circului, ii poti ruga pe protagonisti sa poarte costume pe care le-ai ales tu.
Sau de ce nu, poti opta pentru un teatru cu actori priceputi, care sa aibe ca tema, povestea coastra de dragoste… Cu siguranta va fii un moment delicat si totodata plin de romantism!

Meniul

Meniul trebuie sa respecte farmecul preparatelor si aromelor inconfundabile italienesti: de la salate si carne pana la branza, peste, fructe de mare si condimente precum oregano, rozmarin, cimbru, menta, marar, patrunjel. Tortul de nunta poate fi decorat cu panglici in culorile predominante din tema, in carouri, dungi orizontale. In 2011 sunt la moda torturile cu forma neconventionala (partea ingusta in jos si partea lata in sus) asa ca te poti juca cu formele geometrice din carnaval.

Cel mai important dintre toate: distreaza-te cu aceasta tema! Aceasta este o tema neconventionala care necesita multa creativitate. 




Decoratiuni pentru mese:

Torturi:


















Diverse decoratiuni si accesorii:















Masti pentru invitati:






















Mire si mireasa:
























Real Wedding:



















2 comentarii: