Coafuri retro… anii 20′ – 60′


A reprezentat o perioada in care toata lumea milita pentru liberatate.

Astfel, in aceste vremuri si femeile au obtinut multe batalii in lupta pentru emancipare. Purtau acum fusta mini, colanti si accesorii confectionate maual. Aceasta imagine de femei puternice si emancipate trebuia sa fie asortata si cu un machiaj si o coafura pe masura.

Brigitte Bardot este una din divele care reprezinta prin excelenta acea perioada.

Desi majoritatea femeilor se vopseau blonde, mai erau destule si cele care alegeau cealalta varianta, si anume brunetul care mergea de minune cu ochii puternic conturati.

Blonde sau brunete, cu parul lung sau scurt, o singura regula trebuia respectata, si anume regula volumului. Si aici putem sa vorbim despre eternele extreme ale acestei perioade. Femeile purtau ori parul scurt, ori alegeau sa isi lase parul sa creasca foarte lung.

Pe de alta parte, Grace Kelly, Jackie Kennedy si Audrey Hepburn reprezentau femeile cu parul lung, tapat si pieptanat peste cap, lasand fruntea libera. Intruchipand nobletea pura, acestea aveau ca accesoriu preferat simpatica bentita ce le dadea un aer copilaresc si nevinovat.Sfarsitul decadei aduce cu sine coafuri ceva mai simplu de aranjat si mai lejere, pentru a caror aranjare nu mai trebuia neaparat sa te duci la coafor.















































5 comentarii: