Rochia de seara potrivita pentru silueta ta



Fiecare femeie are corpul diferit, astfel, pentru fiecare femeie exista un stil de rochie pe care o avantajeaza! Este esential intai sa te privesti atent in oglinda si sa analizezi care sunt partile cele mai frumoase ale corpului tau, precum si partile pe care ai vrea sa le maschezi.

Aspectul general – cum sa te pregatesti pentru evenimentul la care vei participa:

  • Nu te machia in functie de imbracaminte. Pune-ti in valoare ochii sau buzele, dar niciodata amandoua. Indrazneste machiajul smokey eyes cu negru sau gri… fiind ultima tendinta in materie de make-up, pe langa cel pin-up!
  • Daca tinuta pe care o alegi este stralucitoare, atunci evita sa porti accesorii prea incarcate. Alege cateva bijuterii finute si discrete.
  • Alegeti o coafura care sa te avantajeze si care sa se imbine intr-un mod placut cu stilul de rochie pe care il vei alege!
  • Evita rochiile stralucitoare din cap pana-n picioare, mai ales daca silueta nu-ti permite. Cel mai bine este sa iti alegi rochia de seara cu accente stralucitoare care sa iti scoata in evidenta partile cele mai frumoase ale corpului tau!
Daca esti foarte slaba
  1. Cauta piese vestimentare care dau volum, cum ar fi volanele, fundele, incretiturile, pliurile. Nu uita insa sa le asociezi cu o haina cu o croiala dreapta, pentru a nu risca sa pari prea incarcata.
  2. Foloseste-te de imprimeuri. Alege haine cu motive florale sau cu dungi (evitandu-le pe cele verticale), care sa iti accentueze formele.
  3. Pune accent pe detalii, cum ar fi o curea lata.
  4. Alege rochii si maiouri fara bretele, care dau un plus de feminitate la femeile slabe.


Daca ai forme
  1. Poarta haine mai stranse pe corp, care sa accentueze talia si soldurile.
  2. Alege costume din doua piese – sacou si fusta in special. Ai grija insa ca fusta sa nu fie prea evazata, deoarece nu te va avantaja, si alege doar sacouri cambrate.
  3. Pune-ti in evidenta talia folosind o curea sau haine care accentueaza talia (fie prin forma, fie prin imprimeu).
  4. Lasa mai multa piele la vedere in partea de sus a corpului, in special in zona decolteului, dar fii atenta sa nu ai un aspect prea provocator.
  5. Alege culori neutre, precum maro, bleumarin, kaki, negru si evita-le pe cele stridente.
  6. Cred ca cel mai bun exemplu de urmat in acest sens este Beyonce!




Daca esti plinuta
  1. Poarta piese vestimentare care sunt destul de apropiate de corp, dar nu stramte. Cele largi nu fac decat sa dea impresia mai multor kilograme in plus.
  2. Cauta haine cu croieli drepte, care sa nu sa fie bufante sau prea incarcate.
  3. Alege materiale mai maleabile, cum ar fi jerseurile, care pot pune in evidenta partile placute ale corpului.
  4. Fereste-te de imprimeurile mari si alege haine intr-o singura culoare sau care contrasteaza, de exemplu: albe si negre.
  5. Alege costume cu sacouri drepte, lungi pana la solduri si evita pantalonii stransi, cautand sa optezi mai mult pentru cei cu dunga.
  6. Evita pe cat posibil materialul stralucitor deoarece acesta creeaz mai mult volum.
  7. In cazul in care doresti sa iti ascunzi bratele, poarta un sal sau un bolero simplu, fara imprimeu. Materialul cu imprimeuri, la bolerouri, nu va face altceva decat sa iti mareasca si mai mult bratele si sa iti lateasca umerii.

Daca nu ai forme
  1. Alege rochia tip tunica! Aceasta rochie este potrivita pentru femeile “snur”, fara sani si fara fund, drepte de sus si pana jos.
  2. Poarta tocuri pentru a feminiza silueta ta un pic androgina.



Daca esti scunda
  1. Pune in valoare picioarele purtand fuste mini, in cazul in care esti slaba. Totodata, si fustele si rochiile foarte lungi te avantajeaza.
  2. Accentueaza-ti talia, accest lucru constituind un truc eficient si in cazul unei inaltimi mai mici.
  3. Evita imprimeurile si alege piese intr-o singura culoare, carora sa le dai o nota de sic cu ajutorul accesoriilor.
  4. Incearca tesaturi fine precum matasea, catifeaua, brocartul, dantela.
  5. Evita jachetele lungi si cu umeri voluminosi.
  6. Poti opta cu succes pentru o rochie cu talia inalta sau gen baby doll. Acest gen de rochie iti lingeste foarte mult picioarele.






Daca esti gravida
  1. Daca esti gravida este foarte potrivit sa porti rochii baby doll, fluide, din matase naturala.
  2. Chiar daca talia nu mai este la fel de mica asta nu inseamna ca trebuie sa porti haine care seamana cu un sac. Alege piese care sa iti accentueze usor bustul.
  3. Sanii vor creste in perioada de sarcina insa, daca ii acoperi complet, vei da impresia de mai multe kilograme in plus, iar daca porti un decolteu prea adanc risti sa atragi atentia intr-un mod neplacut. Cauta sa fii undeva la mijloc.
  4. Poarta bluze mai lungi, care sa ajunga macar pana la solduri.
  5. Fereste-te de imprimeuri si culori care sa iasa prea tare in evidenta.
  6. Incearca sa porti sacouri cu un singur nasture, situat sub sani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu