Alege categoria de articole care te intereseaza

Ce fel de tort iti vei alege?



Exista o multime de alegeri importante pe care le ai de facut in pregatirea unei nunti perfecte precum rochia miresei, buchetul de flori si bineinteles nelipsitul tort. Pentru ai impresiona pe toti invitatii cu tortul ales de tine, trebuie sa alegi cu mare grija atat modul in care il doresti decorat (culoarea, forma, elementele decorative…suportul pe care va fi pus) cat si compozitia pe care o va avea acesta (aroma, ingredientele…). 

Si daca tot se cheama din mosi-sramosi „tortul-miresei”, tu esti cea care trebuie sa aleaga umplutura in asa fel incat invitatii sa mai ceara si a doua portie! 

Compozitii posibile:
  1. tort Ambasador (varianta I – pandispan de cacao, insiropat, cu crema de ciocolata specialitate iar deasuprea supa de ness – varianta II – blat insiropat cu cognac, mousse de ciocolata cu visine in alcool, crema de ciocolata alba sau sarlota cu fructe de padure)
  2. tort Ambasador cu mousse de iaurt (blat insiropat cu cognac, mousse de ciocolata cu visine din alcool, mousse de iaurt cu fructe padure)
  3. tort Ambasador cu mousse de cafea (lat de cacao insiropat cu cognac, mousse de ciocolata, foaie de bezea cu nuca, mousse de ciocolata alba si cafea)
  4. tort Sacher (blat Sacher (cu ciocolata), gem de caise, ganache de ciocolata Belcolade amaruie)
  5. compozitie Opera (blat de ciocolata insiropat cu cafea, crema ganache amaruie, blat cu nuca si/sau migdale, crema de cafea)
  6. tort Joffre (blat insiropat cu cognac, crema ganache cu fructe confiate)
  7. tort Joffre Diplomat (blat insiropat cu cognac, crema ganache cu fructe confiate, sarlota de vanilie cu piersica si ananas)
  8. tort Diplomat (blat alb, sarlota de vanilie cu piersica si ananas si/sau sarlota de vanilie cu fructe de padure)
  9. tort Diplomat Special (foaie de rulada, sarlota de vanilie cu piersica si ananas, sarlota de vanilie cu cafea, sarlota de vanilie cu fructe de padure)
  10. tort Ciocolata (blat de cacao insiropat cu rom, crema ganache cu fructe confiate/nuca) 
  11. tort Bezea (foaie de rulada, crema joffre cu fructe din alcool si nuca, foaie de bezea)
  12. tort Krantz (blat de ciocolata, mousse de ciocolata cu nuci caramelizate, foaie de bezea cu nuca)
  13. tort Black&White (blat de ciocolata, mousse de ciocolata cu visine din alcool, mousse de ciocolata alba)
  14. tort Foret Noir (blat de cacao insiropat cu visinata, crema ganache cu visine din alcool, frisca cu visine amarene) 
  15. tort De Vanilie (blat cu nuca insiropat, crema de vanilie cu piersica si ananas)
  16. tort cu Iaurt (blat subtire de vanilie, crema de iaurt si mascarpone cu fructe de padure)
  17. tort Tiramisu (piscot insiropat cu cafea si cognac, crema mascarpone)
  18. tort Caramel (blat insiropat, crema de ciocolata cu nuca sau crema caramel cu nuci caramelizate, blat insiropat, crema caramel cu nuci caramelizat) 
  19. tort cu Cafea (blat cu fructe confiate insiropat cu cafea, crema fina de unt cu cafea) 
  20. tort Trufa (blat cu ciocolata amaruie, ganache de ciocolata alba cu bucatele de ciocolata amarui) 
  21. tort Amandina (blat de cacao insiropat cu rom, crema de cacao cu unt si cu aroma de rom) 
  22. tort Richard (foaie cu nuca, crema ganache cu barot de nuca)
  23. tort Mascota (foaie subtire de rulada, crema de ciocolata Belcolade cu fructe confiat) 
  24. tort Ness (blat insiropat cacao, crema ganache, visine alcool, charlota ness, alune)
  25. tort Nuci Verzi (blat insiropat, crema mousse ciocolata alba, dulceata de nuci verzi) 
  26. tort Mousse cu Charlota cu fructe de padure (blat insiropat de cacao, crema mousse, charlota cu fructe de padure) 
  27. tort Mousse cu Visine (blat insiropat de cacao, crema mousse, visine in alcool) 
  28. tort Maresal (foi de rulada albe umplute cu ciocolata, fondant alb sau cacao si diferite esente)
  29. tort Deliziosa (blat de cacao, spuma de ciocolata, cu miez de nuca si fulgi de ciocolata, sirop de scortiosoara si visinata)
  30. tort Bavarez (blat de cacao si cuisoare, sirop de visinata, umplutura din compot de visine, frisca, ciocolata)
  31. tort Charlota (Charlotte “brates”, foi de rulada albe insiropate, frisca batuta, esente, crema de cacao)
  32. tort Charlota cu fructe (blat alb, sirop de fructe, charlota de casa, fructe din compot, frisca cu fructe, jeleu “paletta”)
  33. tort Domos (foi rulada albe, umplut cu barot grilat cu nuci, ganaj, fondant alb, cacao si diferite esente)
  34. tort Bianco-Nero (foaie alba de rulada , crema de ciocolata, frisca cu fulgi nuca de cocos, napolitane vieneze)











3 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))
  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  2. am suferit mereu la petreceri si alte evenimente la care se lasa cu tort la desert dn cauza ca tortul se aducea prea tarziu in noapte/dimineata si stomacul meu s-ar fi razvratit si mai ales pentru ca invariabil torturile erau un amestec greu de ciocolata, nuci, lichior, zahar cu tona si era prea mult dupa ce toata noaptea gustasem din varii feluri de mancare...
    Asa ca la nunta am cautat un blat si o crema cat mai usoare prin urmare si din lista voastra as merge pe cele cu mouse de fructe-din imagini. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Amalfi, un tort cu mouse de fructe cred ca este o alegere extrem de buna! Nu este nici prea dulce, este destul de racoros si delicios... astfel, aceasta combinatie impaca pe toata lumea! :) Spun asta deoarece sunt persoane carora le place ciocolata, altora carora nu le place ... cu atat mai mult daca tortul are o crema destul de "grea".. cu multa margarina... ;)

      Ștergere