Batistuta miresei



Desi la noi nu este tocmai cautata aceasta batistuta, in alte tari, precum Belgia, Anglia, Olanda…, aceste batistute sunt un must-have atat pentru mireasa cat se pentru bunica, mama, sora, nasa si domnisoare de onoare… Aceste batisute se poarta pentru a sterge lacrimile de emotie si bucurie. In unele familii obiceiul merge mai departe, mamele pastrandu-si batistele si pentru fiicele lor care le poarta randul lor in ziua nuntii, transmitand astfel sentimentele si emotiile de la o generatie la alta.

O tara care tine cu tarie aceasta traditie draguta din vechi strabuni este Belgia. Mireasa isi confectioneaza o batistuta si isi brodeaza cu mainile ei, numele pe ea. Aceasta batista va fi tinuta de mireasa pe toata durata ceremoniei. Dupa marele eveniment, mireasa inreameaza batista si o agata de perete, pana la urmatoarea nunta ce va avea loc in familie. Atunci o va oferi viitoarei mirese care si ea la randul sau isi va broda numele pe batista, o va purta cu ea si dupa nunta o va inrama pana la urmatoarea nunta din familie. 

Desi la noi in tara acest obicei nu este cunoscut, il putem imprumuta pentru a da putina unicitate nuntii, si pentru ca mireasa sa se simta cu totul si cu totul speciala. Chiar daca aceasta batistuta nu o dam mai departe rudelor care urmeaza sa se casatoreasca, o putem pastra amintire. 

Acest gen de baistuta o poti face ca un mic cadou atat mamei cat si soacrei, bunicii, surorii, verisoarei, nasei sau domnisoarelor de onoare. Cu siguranta o va pastra amintire, si oridecate ori se va uita la ea isi va aduce aminte de voi si de marele eveniment!














Un comentariu: