Buchete din petale (Glamelia)



Ceea ce pare a fi o floare unica de lux, de o raritate fara egal… este de fapt un buchet format din straturi de petale de trandafiri, orhidee Cymbidium, cale sau crini. 

Buchetul din petale sau glamelia este un buchet lucrat manual, din petale individuale si realizat astfel incat sa arate ca o floare mai mare.

Acest buchet necesita o tehnica speciala.

Buchetul din petal popularizat de vedete
Buchetele din petale sunt populare in special prin afara tarii, actrita Katherine Heigl facandu-le si mai populare, prin adoptarea unui astfel de buchet la nunta ei din 2008.

Buchetul de petale se face intre 3 si 8 ore

Florile din care sa fac astfel de buchete sunt de regula trandafirii. Un astfel buchet se face destul de greu, avand nevoie de la 3 la 8 ore, in functie de cat de mare il vrei si ai nevoie de sute de petale. Pentru un asemenea buchet, care aparent pare simplu si finut… si prea putin costisitor, sunt necesari aproximativ 25-30 de fire de trandafiri, iar daca acest buchet este facut din orhidee, numarul acestora este mult mai mare.
Aceste buchete erau populare prin anii 40 – 50 si erau facute in general din trandafiri.

Cum sa faci un buchet din petale
In primul rand trebuie sa rupi petalele unei flori si apoi sa le alegi pe acelea care au cam aceeasi dimensiune, forma si culoare. Urmatorul pas este sa le prinzi cu sarma, dar cu mare atentie caci petalele se pot rupe repede. Cu petalele albe este cel mai dificil de lucrat pentru ca se vad foarte bine imperfectiunile, de aceea cand lucrezi cu petale albe recomandat este sa folosesti manusi albe de latex.





























































2 comentarii:

  1. sunt superbe dar nu inteleg cum se fac?:-/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intr-adevar sunt de mare efect!
      O sa ne interesam cum se face un astfel de buchet si vom incerca sa realizam un articol.

      In mare... acest buchet se realizeaza din jumatati de flori...de trandafiri in general. :)

      Ștergere