Bufet cu bomboane…rasfatul invitatiilor




Tortul va fi cel mai important moment culinar al nuntii tale, insa pana a ajunge la acest apogeu trebuie sa te asiguri ca invitatii tai sunt delectati cu tot felul de bunatati care mai de care mai delicioase. Poti sa organizezi o zona destinata dulciurilor la care sa aiba acces invitatii tai.

Bufetul de dulciuri reprezinta o alternativa a bufetului cu fructe… Bineinteles… daca doresti, poti face ambele bufete pentru ati rasfata mai mult invitatii!

Desi versiunea cu bomboane este mai putin sanatoasa decat cea cu fructe, trebuie sa recunoastem faptul ca ii va atrage pe invitati intr-un mod deosebit. Pe langa faptul ca toata lumea apreciaza o bomboana buna, bufetul de dulciuri poate sa inlocuiasca cu succes marturiile.

In plus, bufetul cu bomboane este si usor de pus in practica: dulciurile nu trebuiesc taiate, nu au un termen de garantie la fel de scurt ca fructele, si creeaza si sentimentul de bucurie. Nu ai nevoie de nimic special; doar de o masa de bufet suedez in care tu si organizatorul nuntii tale sa plasati diverse obiecte de decor si bineinteles bunatati felurite si consistente din punct de vedere caloric. :) 


In alcatuirea unui bufet dulce, ar trebui sa tinem cont de cateva lucruri:
1. Paleta coloristica – Bomboanele folosite ar trebui alese in functie de culorile temei noastre. Pot fi folosite atat bomboane ambalate, cat si bomboane vrac.
2. Vasele de prezentare - Cele mai potrivite vase sunt cele mari, cu deschidere larga, pentru a usura accesul la bomboane. Vasele de sticla transparente, de inaltimi diferite, pot fi gasite cu usurinta la supermarketuri.
3. Etichete, pungute si obiecte decorative - Pentru a crea un joc de culori deosebit, cea mai simpla metoda este folosirea de panglici si etichete colorate. Etichetele au si rol informativ astfel incat fiecare invitat sa stie ce fel de bomboana savureaza. Daca decizi sa inlocuiesti marturiile cu bufetul, nu uita sa pui pe masa si pungute, plus un semn prin care sa iti incurajezi oaspetii sa ia bomboane si acasa. La categoria decoratiuni, pe bufetul cu dulciuri isi pot gasi loc florile, poze cu mirii in rame simpatice si orice alt obiect care sugereaza tema nuntii.
4. Manipularea bomboanelor - Cea mai buna varianta ar fi asigurarea unei linguri speciale, la fiecare vas de bomboane. Ar mai fi varianta “clestilor”, in cazul bomboanelor mai mari.
5. Responsabilul pentru bufet – fie vorbiti cu cei de la restaurant, fie rugati un membru al familiei sa se ocupe de bufet, sa se asigure ca sunt mereu bomboane in vase si ca se pastreaza ordinea si curatenia.

Pe langa bomboane sau marshmallow, poti folosi in “dulcele” bufet si minunatele Macarons. Acesta este termenul francez pentru biscuitii cu crema in forme si culori speciale. Recent au aparut si in coferatiile specializate de la noi si vei putea sa iti delectezi invitatii cu o selectie felurita.

































































8 comentarii:

  1. chiar imi place aceasta idee cu bufetul de bomboane , pe care o sa o fac si eu la nunta mea . nu am intalnit asa ceva la nuntile la care am fost. foarte interesanta . multumesc . multe lucruri am vazut aici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumim frumos pentru acest frumos comentariu!!! Ne bucuram enorm de mult pentru faptul ca ai gasit idei care te vor ajuta sa iti organizezi marele eveniment cat se poate de original astfel incat sa impresionezi invitatii iar cea mai frumoasa zii din viata ta sa fie o zi pe care sa nu o uiti niciodata!

      Multumim si te mai asteptam cu drag pe blog-ul nostru!

      Ștergere
  2. toate arata perfect!
    Alina si Florin.

    RăspundețiȘtergere
  3. sooooper ideea. minunat. voi face si eu bufetul cu bomboane la nunta mea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :D Super! Poate ne trimiti si noua poze sa vedem!
      Mult succes!!! :*

      Ștergere
  4. Unde se gasesc de cumparat toate bomboanele astea minunate???? Exista vreun loc anume in Bucuresti ????

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sincer cred ca nu exista un loc anume de unde poti sa le cumperi pe toate! :) ... insa daca mergi la mai multe magazine poti gasi o varietate mare de bomboane, forme si culori! ;)

      Ștergere