Cum sa faci o voaleta Handmade?


Realizarea unei voalete nu este deloc complicat si in plus este un mod minunat de a adauga ceva facut de manutele tale la infatisarea ta ca si mireasa!


Materiale necesare:

  • Tulle
  • Ac si ata
  • Pieptan
  • Foarfece
  • Vopsea acrilica
  • Creion (cu radiera la capat)
  • Hartie de ceara


 Pasul nr.1: Un prim pas ar fii sa acoperi masa de lucru cu hartie de ceara, sau orice hartie lucioasa pe care nu se lipeste nimic. Cu ajutorul radierei de la capatul creionului, stampileaza cu acrilic buline pe inreaga suprafata a tull-ului. Distanta ideala intre bulinute este de 1 cm.

Dupa ce ai terminat de stampilat bulinutele, ridica tull-ul astfel incat acestea sa se usuce si sa devina transparente, astfel incat sa poti vedea prin el atunci cand il pui peste fata.


Pasul nr.2: Dupa ce ati terminat de stampilat bulinutele, lasati vopseaua acrilica sa se usuce cel putin 30 minute. Dupa ce s-a uscat, taiati voaleta pe margine, pe o lungime de aproximativ 24 cm si o latime de aproximativ 47 cm. Aceste dimensiuni pot fii modificate in functie de volumul si de lungimea pe care vrei sa o ai la voaleta.


Pasul nr. 3: Pe marginea mai lata (la aproximativ 0,5 cm distanta de margine), fa o cusatura, la fel cum poti vedea in imaginea de mai sus. Tine bine un capat al firului, si cu cealalta mana trage tull-ul astfel incat sa se increteasca. Coase foarte bine aceasta parte a tull-ului de pieptan, astfel incat sa nu se descoase.

Odata ce voaleta este terminata, poti adauga ornamente cum ar fii: flori, pene, cristale, brose, sau poti pune un pieptan care este deja decorat cu cristale, astfel incat voaleta sa se potriveasca foarte bine cu stilul si cu aplicatiile de pe rochia ta!

Enjoy!



6 comentarii:

  1. Este foarte utila pentru sedinta foto de nunta, nu trebuie neaparat sa o porti toata nunta, dar in fotografii arata foarte bine

    RăspundețiȘtergere
  2. frumos!
    eu am citit intr-un numar al revistei Miresici despre cum sa iti faci voalul de mireasa acasa. numai ca la voaleta este nevoie de mai putin material.
    Alina.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este... La voaleta intra mai mutin material. Nici voalul nu este greu de realizat.. Practic croiesti un rotund sau un oval, in functie de forma dorita, il indoi in partea de sus astfel incat sa iasa dublu, si prinzi pieptanul...

      :)

      Ștergere