Cum sa confectionezi o floare de pus in par - varianta II


De aceasta data iti aratam cum poti confectiona o floare de pus in par, intr-un mod putin mai complicat fata de prima varianta pe care ti-am prezentat-o, insa de un mare efect! Acest tip de floare arata mult mai artistic decat prima varianta. O poti aplica ca si agrafa de par, ca si brosa, ca si accesoriu la poseta sau geanta sau pur si simplu ca si ornament.

Si daca stam bine sa ne gandim, astfel de flori le poti face ca si marturii pentru nunta ta! De ce nu? Le poti face din aceleasi culori pe care le folosesti la intreg decorul nuntii tale! Cand stii ca sunt facute de manutele tale, le vei adora si mai mult! ;)


Aceste flori le poti confectiona din resturi de materiale care ti-au ramas de la diferite haine pe care ti le-ai facut la comanda, sau poti pur si simplu poti cumpara 3 fasii de material numit "organza", de diferite culori. Acest material "organza", este un material sintetic, un poliester matasos, care are tinuta! Este perfect pentru astfel de flori.

(ATENTIE:. Te rugam sa folosesti prudenta extrema atunci cand utilizezi acest tutorial. In acest tutorial vei folosi flacara unei lumanari. Nu lasa copii sau animale de companie in apropierea de flacara, si nu permite copiilor sa se joace cu flacara deoarece se pot produce accidente.)

Pentru confectionarea acestor flori ai nevoie de urmatoarele:
  • material organza;
  • foarfece;
  • lumanare;
  • chibrituri/bricheta;
  • borcan de sticla umplut cu apa;
  • ac;
  • ata;
  • un cleste de rufe, sau orice altfel de cleste cu ajutorul caruia sa poti prinde cercurile din material;
  • o bucata de folie de aluminiu pe care sa lucrezi;
  • margele;
  • agrafa;
  • prelandez sau un lipici puternic. De preferat este pistolul cu baton de silicon.

 

1. Taie cercuri (sau orice forma doresti) din materialul organza, de diferite marimi - preferabil 5 marimi, cate 3 din fiecare. Taie cateva cercuri in plus, sa le ai de rezerva in cazul in care vei strica cateva atunci cand le vei arde pe margine.




2. Intinde folia de aluminiu pe o masa, intr-un loc unde nu prezinta un risc fata de obiecte inflamabile, copii, animale etc. Pe aceasta folie vei lucra aceste flori. Pregateste-ti borcanul cu apa, lumanarea, cercurile din organza si crestele.


3. Cu clestele prinde feicare cerc de organza si trece marginea cercului prin flacara de la lumanare! Acest lucru trebuie sa il faci cu fiecare cerc in parte! Trebuie totusi sa ai grija si sa faci aceasta miscare cat se poate de repede, deoarece acest material arde foarte repede, fiind sintetic.


Sa nu te sperii daca tesatura de pe margine se va curba si isi va schimba culoarea! Asa trebuie sa iasa! ;)



Daca vei folosi un altfel de material in afara de organza, vei observa ca textura de pe margine (atunci cand o arzi), va arata diferit fata de arderea materialului organza, iar culoarea, de asemenea va fii si ea diferita. Odata ce ai realizat aspectul dorit, lasa cercurile sa se raceasca pe folia de aluminiu.

4. Repeta aceasta miscare cu fiecare cerc in parte, pana le termini pe toate. La sfarsit nu uita sa stingi lumanarea! :)


5. EXTREM DE IMPORTANT: Daca tii pre mult cercul la flacara, sau prea aproape, va lua foc imediat! Daca se va intampla acest lucru, pune repede in borcanul cu apa clestele si cercul din material! Trebuie avut grija, deoarece fiecare material este diferit, iar unele ard mai repede ca altele.




6. In continuare, aseaza petalele una peste alta, de la mare la mic, ca in imaginea de mai jos.


7. Foloseste un ac cu ata si prinde aceste petale intre ele, cu un singur fir. Nu uita sa inozi firul la spate pentru a nu se desprinde.



8. Acum alege accesoriul pe care doresti sa il atasezi in centrul florii. Daca alegi sa aplici o margea sau un nasture, le poti coase tot cu un ac cu ata. Daca doresti sa aplici un cristal Swarovsky sau orice altceva care necesita lipirea, folosesti un adeziv puternic cum ar fii prelandezul sau siliconul.


9. In cele din urma, vei prinde agrafa pe spatele florii. Si de aceasta data iti trebuie un adeziv bun, prelandez sau silicon.




10. Pune floarea pe care ai lipit agrapa de folia de aluminiu si las-o sa se raceasca si sa se usuce in functie de recomandarea adezivului pe care l-ai folosit.


Asta este tot! Este cat se poate de simplu! Posibilitatile sunt nelimitate - imagineaza-ti aceste flori stratificate cu panglica, cu plasa, cu tull... sau acoperite cu o plasa cu ajutorul careia sa creezi o voaleta! Poti folosi astfel de flori ca si cadori! Cu siguranta cea mai buna prietena a ta se va bucura de o astfel de floare, confectionata chiar de mainile tale!
Distreaza-te! ;)



2 comentarii:

  1. De unde va procurati material organza?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Materialul organza il poti procura de la orice mercerie sau de la orice magazin unde gasesti furnituri si materiale. Se gasesc in foarte multe variante de culori si texturi! :) Mult succes!

      Ștergere