Invitatii de nunta hand-made folosind tehnica Quilling


De-a lungul timpurilor au aparut numeroase modele de invitatii. Unele ni se potrivesc, altele nu. Fiecare va alege diferit, in functie de personalitatea pe care o are si de tematica marelui eveniment.

Foarte important este mesajul pe care-l vom transmite, din punct de vedere al aspectului. Invitatiile colorate exprima veselia, cele sobre seriozitatea, iar cele cu panglici si snururi dau senzatia unui lucru vechi, pretios.

De asemenea si plicul isi are importanta lui. Acesta nu trebuie sa fie foarte incarcat. El trebuie sa fie simplu, discret, pentru a plasa toata atentia asupra invitatiei.

Dupa ce am trecut in revista cateva dintre cele mai importante aspecte ale unei invitatii de nunta, va prezentam o invitatie realizata prin tehnica quilling. Culorile alese sunt calde, pastelate, pentru a oferi o nota de eleganta si delicatete invitatiilor. Dimensiunea aleasa ofera acestora un caracter deosebit, fiind incadrate intr-un spatiu mic, de 10cm x 11 cm .

 Tot ceea ce iti trebuie pentru tehnica Quilling, gasesti pe site-ul: Galeria Creativ.




Nu sunt absolut deloc greu de facut. Fiecare invitatie care se face cu aceasta tehnica, poate fii personalizata in functie de tematica si colorile care s-au folosit pentru a decora intregul eveniment.

Iti prezentam mai jos cum poti face un fluturas. In acelasi mod poti face si flori, frunze...

Mai intai sa vedem de ce anume ai nevoie:
  • setul quilling, pe care il gasesti pe site-ul celor de la Art&Hobby: aici (optional - te poti descurca si fara acest set, desi este putin mai greu)
  • fasii de hartie pentru quilling, pe care le gasesti tot la Art&Hobby: aici ;
  • lipici special pentru lucru manual, care la uscare devine transparent;

Sa incepem! Se iau cateva fasii de hartie quilling in culorile dorite. Aici s-au folosit 4 fasii galben auriu pentru aripi si 2 negre pentru corp si antene. Pentru a ajunge la o forma rotunda am folosit betisorul de rasucire (daca nu aveti betisor de rasucire, puteti lipi doua scobitori intre ele cu o bucatica de scoch, lasand varfurile libere pentru a putea prinde fasiile de hartie).


In urma rasucirii s-a obtinut un cerc, care a fost pozitionat in unul dintre cercurile riglei din set, in funcție de marimea dorita.


Se ia cerculetul astfel format si se lipeste la capat, apoi se aplatizeaza cu degetele in forma dorita. Se iau apoi toate elementele, se lipesc intre ele si gata treaba. Iata mai jos o poza cu fluturasul creeat (dar si cu unul cu aripioarele rotunjite), gata parca sa zboare! :)


Quilling-ul este o activitate relaxanta, creativa si practica totodata, iar decoratiunile pe care le realizezi pot fi folosite in multe situatii cu scop decorativ. Ca sa dam cateva exemple: aplicarea pe marturii, aplicarea pe meniurile de pe mese, aplicarea pe lumanarile de pe mese (ca in imaginile de mai jos), pe cardurile cu numele invitatiilor, aplicate pe rame foto sau cufere de lemn, pentru realizarea de felicitari sau chiar de invitatii pentru ocazii speciale. Si asta, doar din cateva fasii de hartie.









Aici gasesti absolut toate accesorile necesare pentru tehnica Quilling - este un site din America cu foarte multe accesorii.
Totodata iti vom prezenta si 3 site-uri de la noi din tara cu astfel de accesorii, site-ul numarul 1 si site-ul numarul si site-ul numarul 3 .

Iata si cateva imagini pentru inspiratie:

































































5 comentarii:

  1. Ceva mai original si mai frumos de atat nu cred ca poate exista, felicitari pentru acest articol si pentru timpul acordat pentru a organiza acest continut atat de frumos

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim tare mult pentru acest comentariu, aprecieri si incurajari!
      Ne bucuram ca iti place! Ne straduim ca fiecare articol sa fie cat mai bine realizat pentru a ajuta cat mai multe mirese...si nu numai.. in pregatirile pentru marele eveniment!
      Multumim!

      Ștergere
  2. Extraordinar de frumos!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intr-adevar sunt extrem de frumoase si delicate! ^_^
      Multumim pentru comentariu! :*

      Ștergere