Voalul potrivit!



Sunt cateva lucruri pe care le porti doar intr-un singur moment: atunci cand esti mireasa. Spre exemplu tiara nu iti poti permite sa o porti cu ocazia altor evenimente in afara de cel in care esti mireasa decat daca, probabil, esti regina. Voalul de asemenea il porti doar in ziua nuntii, precum si rochia de mireasa, buchetul, jartiera ce urmeaza a fi aruncata etc.

Tocmai din aceste motive fiecare element al frumusetii tale devine important si nu trebuie omis, indiferent de ce se considera a fi sau nu la moda. Tu esti mireasa si in ziua nuntii tale trebuie sa fii cea mai frumoasa femeie.

Voalul miresei nu trebuie ales doar dupa culoare, material si aplicatii (dantela, perle, volanase), ci un alt criteriu de care trebuie sa tii cont este felul in care va fi asezat si asortat coafurii tale de mireasa.

Cum asezi voalul in functie de forma fetei?
Rolul voalului este acela de a-ti incadra fata, asa ca ar trebui sa tii cont de acest aspect atunci cand vei alege un voal pe care sa il porti in acea zi.

Fata rotunda:
In primul rand fruntea trebuie sa fie goala, iar coafura inalta. Voalul trebuie ales din material foarte vaporos, iar aplicatiile sunt optionale. Acesta se aseaza deasupra coafurii in “fantana arteziana” si se prinde cu clame speciale. Poate fi un voal dublu, in cazul in care iti doresti mai mult volum in partea de sus, insa acesta trebuie ales cu mare grija deoarece, voalul dublu iti creeaza volum in partile laterale. Ar fii de preferat sa porti un voal simplu pe care coafeza sa il modeleze dandu-i volum in partea de sus.

De obicei, o fata rotunda este atunci cand latimea fetei este aproximativ egala cu inaltimea fetei. Tocmai de aceea pare rotunda. Ar trebui sa evitati voalurile care vor face volum in partile laterale, fiind mai potrivit un voal care sa faca volum mai mult in partea superioara a capului.

Daca voalul este mai simplu, atunci este potrivit sa iti faci o coafura lejera, romantica, cu bucle. In schimb, daca voalul este destul de incarcat, cu aplicatii de dantela sau de margele, coafura potrivita este un coc foarte bine finisat si putin tapat in partea de sus, astfel incat sa iti faca fata mai ovala.

Fata ovala:
In general miresele cu fata ovala sunt cele mai fericite, caci lor li se potriveste orice. Fata ovala este de obicei putin mai lunga decat lata si este similara formei unui ou. Toate tipurile de voaluri merg foarte bine cu aceasta forma, insa trebuie avut in vedere ca prea mult volum in laterale sau in partea superioara ar duce la disproportionare. Aceste mirese au cea mai mare libertate in a alege si a aseza voalul, putand opta pentru voalul prins jos, sub coafura ori deasupra acesteia, voalul poate fi aranjat cu volum sau fara etc.

Fata lunguiata:
Datorita faptului ca este mult mai mica latimea decat in cazul unei fete ovale, este bine sa alegeti un voal care sa confere volum in laterale evitand volumul din varful capului. Coafura poate fi aleasa astfel incat sa acopere o parte din frunte. Poate fi asezat sub coc sau la mijlocul capului prins cu clame astfel incat sa aibe volum. Aplicatiile sunt recomandate sa fie mai ales pe marginea volalului, spre exemplu dantela, volanase etc.

Fata patrata:
Cele mai recomandate coafuri sunt cele in care parul este aranjat cu volum si lasat liber. Peste el poate fi asezata diadema miresei, iar in spatele acesteia voalul care se recomanda a nu fi voluminos, ci asezat cat mai simplu. Voalul potrivit este acela care va da putina lungime fetei. Volumul in partea superioara este binevenit. Voalurile lungi sunt o alegere buna, precum si cele in stil indian. De asemenea se poate asorta un voal circular sau in cascada pentru a distrage atentia de la liniile proeminente ale fetei.


Fata patrata se remarca prin trasaturi ferme, o forma lata a fetei.

Ponturi de retinut!
  • Chiar daca nu e obligatoriu sa fie de aceeasi culoare cu a rochiei, voalul trebuie sa se armonizeze perfect!
  • Daca esti migniona, opteaza pentru „voalul fantana”, care porneste din crestetul capului. Te va face sa pari mai inalta si mai supla!
  • E obligatoriu sa NU prinzi de voal, accesoriile pentru par. Nu vrei sa-ti strici coafura cand va trebui sa-l dai jos!
  • Partea care iti acopera fata la biserica (blusherul) este de preferat sa fie de lungime mica, acoperindu-ti doar fata sau o parte din decolteu!
  • Esti inca indecisa asupra lungimii? Opteaza pentru voalul reglabil, cu mai multe straturi. Il vei scurta sau lungi dupa pofta inimii. Sau a dansului!
     













































































































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu