Nunta in stil Asiatic


Esti in cautarea unei teme aparte pentru nunta ta? Aceasta tema va aduce un aer aparte nuntii tale. Vei putea citi in continuare cateva idei ce-ti vor ajuta imaginatia sa debiteze.

O rochie de mireasa in stil asiatic este clar din matase rosie cu flori aurii imprimate sau brodate. Dar, daca doresti doar cateva detalii sa le imprumuti de la ei, poti opta pentru o rochie alba din matase, pe talie sau dreapta, cu broderii argintii. In anotimpul rece, poti inlocui broderiile cu brocart. Pentru par poti folosi betisoare speciale chopsticks sau chiar crengute verzi. Accesoriile nu trebuie sa atraga foarte mult atentia, caci rochia va fi destul de stralucitoare, deci bijuteriile cu cat mai simple cu atat mai bine. Pantofii, cat mai comozi, cu talpa joasa, de preferat in culorile rochitei. Daca nu gasesti pantofi potriviti pentru rochia ta, poti opta pentru niste pantofi albi sau rosii, pe care sa ii pictezi manual.

Invitatiile pentru nunta sunt primul indiciu pe care prietenii tai il vor primi in legatura ca tema nuntii, asadar va trebui sa incorporezi ceva aspecte in ele. Poti alege origami cat mai mici, foloseste un stil de scris care sa aduca putin cu semnele lor. Culoarea hartiei si a scisului, pot fi in acelasi ton cu a rochiei de mireasa, rosu si auriu. Poti aplica la exterior, pe verso, binecunoscutul semn al iubirii.

Florile folosite pentru o nunta cu aceasta tema nu trebuie sa excelezi prin grandoare. Alege orhidee, crini, bambus si incearca sa fii cat mai simpla in combinatii. Pentru ornamentele florale de pe mese, cat si pentru buchetul tau, poti apela la cunoscuta ikebana, arta japoneza a ornamentelor florale. Sunt in general aranjamente geometrice, liniare in armonie si sunt realizate din crengute, frunze tulpini de flori si bineinteles inflorescente. In cazul in care pentru mese nu doresti ornamente florale, poti folosi bonsai, felinare shoji, aranjamanete din bambus, ornamente din pietre, betisoare parfumate sau boluri cu apa colorata si parfumata pe suprafata careia sa pluteasca lotusi.

Cat despre meniu, poti alege dintre cele trei gastronomii: chineza, japoneza si thailandeza. Tine cont insa ca nu tuturor invitatilor tai le poate fi pe plac acest tip de mancare. Printre bauturi, poti integra si sake, bautura specifica japoneza, iar in loc de cafea poti servi ceai verde sau negru. De asemenea poti folosi tacamuri specifice chinezesti, cu ornamente si picturi florale…cu pauni…sau de ce nu, simple! Daca totusi ti se pare ca meniul specific chinezesc este prea indraznet pentru tine si invitatii tai…poti alege foarte bine si mancarea traditionala romaneasca, si astfel ii faci pe plac si bunicii!

Marturiile cu aspect asiatic, au un stil aparte: ramuri de bambus, clasicile chopsticks, evantaiuri de gheise, bombonele cu arome mai rar intalnite in Romania, lumanarele inscriptionate cu semnul iubirii,  cutiute parfumate, uleiuri parfumate frumos ambalate, si asa mai departe.

Rochia de mireasa:

 
Accesorii si coafuri de mireasa:


Pantofi mireasa:

 
Invitatii:


Marturii:

 
Accesorii nunta:


Buchete de mireasa:

 
Decoratiuni pentru mesele invitatilor:


Farfurii si tacamuri:

 
Mancaruri chinezesti:


Torturi:

 




Mult succes!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu