Evita mancarurile care nu iti fac bine, inaintea nuntii

Dupa munca pe care ai depus-o pentru ca totul sa iasa perfect, ultimul lucru pe care ti-l doresti este sa ai probleme cu stomacul in ziua nuntii. Nervozitatea, asteptarea si toate celelalte emotii sunt suficiente, asa ca nu iti mai trebuie si problemele cauzate de alimentele nepotrivite. Iata ce ar trebui sa stea cat mai departe de tine inainte de ziua cea mare.

Sucurile carbogazoase

Bauturile racoritoare au mai multe efecte negative asupra mireselor. Dintre ele, cele mai comune sunt senzatia de balonare si eructatie, asa ca cel mai bine ar fi sa le ocolesti macar pana spui Da.


Produsele lactate

Limiteaza cantitatea de lactoza pe care o consumi in ziua nuntii. Iaurtul, branza, cascavalul sau alte produse de gen sunt bune in cantitati mici, altfel putand sa iti irite stomacul chiar mai mult decat nervii.


Mancarurile cu amidon

Asociate cu balonarea si gazele, alimente precum cartofii, pastele sau orezul nu sunt recomandate in ziua sau inainte de nunta. Acelasi efect il pot avea porumbul si painea. In schimb poti incerca pita pentru sanvisuri, daca nu poti renunta cu totul la ele.


Cofeina

Apa este cel mai bun lucru pe care il poti vea inainte de nunta. Evita cafeaua, ceaiul, sucurile sau energizantele, tot ce ar putea contine urme de cofeina. Daca esti un concumator impatimit de astfel de bauturi ai putea macar sa limitezi cantitatea. Cofeina reduce cantitatea de apa din corp si poate duce la deshidratare in timpul ceremoniei, cea mai comuna cauza a lesinului in fata altarului.


Mancaruri condimentate

Condimentele pot ace tot felul de lucruri ciudate in organism cand sunt digerate. Mancarurile piperate iti vor creste temperatura corpului, ceea ce poate duce la transpiratie excesiva. In plus, unele condimente dau o senzatie de iritare a stomacului. Unde mai pui ca pot fi si cauza unei respiratii urat mirositoare…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu