Cum sa faci un buchet “pretios”?



Intr-un articol anterior ti-am promis a-ti arata pas cu pas cum se poate face un buchet din “flori pretioase”, adica din bijuterii!

Iata pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a realiza un asemenea buchet!
Lucruri de care ai nevoie:
  • 50-85: brose, cercei mari, medalioane, inele…etc.;
  • 2 m de panglica lata de 12 cm din taffta;
  • 2.70 m de panglica de catifea lata de 10 cm;
  • 2.70 m de margele transparente si aurii prinse pe fir;
  • foarfece;
  • fasii de sarme taiate;
  • ac;
  • pistol de lipit cu silicon;
  • plasa verde pentru 22 flori;
  • corsaj banda verde deschis;
  • bijuterie cu ac de siguranta;
  • 2 tulpini de hortensie verde deschisa;
Cum sa iti alegi bijuteriile?
Ar trebui sa iei in considerare cateva lucruri atunci cand alegi piesele de bijuterii pe care urmeaza sa le incluzi in buchetul tau, al nasei sau al domnisoarelor de onoare.
  1. Culoarea – alege cel putin trei, dar nu mai mult de cinci combinatii de culori si respecta-le. In acest buchet s-au folosit nuante de verde, violet, turquoise si aur punand accentul pe aurul vechi;
  2. Terminatia – alege un tip de metal. Se pot folosi toate nuantele de metale aurii sau toate nuantele de metale argintii. Acestea vor oferi buchetului tau un look mai lustruit.
  3. Marimea – alege piese de bijuterii intr-o varietate mare de dimensiuni. Acestea vor oferi adancimea si dimensiunea de care are nevoie buchetul pretios.
  4. Sentimente…amintiri… – este posibil sa doresti sa incluzi cateva bijuterii care au o semnificatie speciala pentru tine. O brosa de la bunica ta pe care o purta mereu, initialele tale si a logodnicului tau sau cerceii purtati de mama ta in ziua nuntii ei.
  5. Valoarea – nu trebuie sa folosesti bijuterii care sunt  prea scumpe. Buchetul va fi luat si lasat jos pe tot parcursul zilei. Ar fi groaznic sa-si piarda o parte din bijuterii…sau sa ii cada cateva pietricele, cand stii cat de valoroase sunt fiecare din accesoriile folosite.
  6. Inspiratie – daca ai o brosa care inseamna mult pentru tine, foloseste-o pentru a  te inspira in culorile intregului buchet.
Pasul nr. 1: Sarma si infasurarea

Prinde bijuteriile pe care le-ai ales cu sarma. Deoarece fiecare bijuterie va fi diferita va trebui sa modifici tehnica de prindere a sarmei pentru fiecare piesa. Pentru bijuteriile mai grele va trebui sa folosesti 2 fire de sarma, astfel incat sustinerea sa fie mai mare. Odata ce ai prins bijuteria cu firul de sarma, aceasta nu trebuie sa se indoaie cand o ti de sarma intre doua degete, altfel nu va rezista in buchetul finit.



Brosa prinsa cu firul de sarma trebuie sa fie robusta. Aceasta sarma se infasoara de jur imprejur cu banda verde, care tine  mai multe fire impreuna si adauga astfel stabilitate buchetului.




Acesti pasi se repeta pana cand toate piesele tale de bijuterii sunt prinse cu fir de sarma si infasurate cu banda verde.



Pasul nr. 2: Asamblarea buchetului pretios

Tineti florile de hortensie (sau orice alte flori naturale marunte)  in mana stanga. Introduceti “firele” de bijuterii in mijlocul buchetelului de flori naurale si infasurati aceste fire una cate una cu banda verde. Hortensia actioneaza ca un distantator si umple spatiul dintre bijuterii astfel incat sa nu se poata vedea sarmele. Hortensiile vor fi complet acoperite atunci cand vei termina cu buchetul.
Rotiti buchetul in timp ce introduceti brose mentinand in acelasi timp o forma placut bombata.



Dupa ce ai adaugat toate bijuteriile cu fir, iar buchetul are o forma care iti place, aduna toate capetele firelor si strange-le bine in mana, dupa care vei infasura intreg manerul cu banda verde de corsaj.



Pasul nr. 3:  sirag de margele

Modeleaza bucle de 7 cm din fir de margele. Ai nevoie de 4 astfel de bucle pentru acest fir.



Ataseaza acestor 4 bucle, un fir de sarma lung infasurat in banda verde.



Pune acest fir de margele astfel obtinut, la buchetul initial din bijuterii si flori. Desfa aceste fire intre ele, si inconjoara partea de jos a buchetului (il vei acoperi doar pe jumatate).

Acest fir de margele, il vei infasura si pe el, cu aceasta banda verde pe manerul buchetului de bijuterii.



Pasul nr. 4: Gulerul din panglica si manerul

Taie 8 cm de panglica si pune-o deoparte. Prinde panglica ramasa cu doua degete. Tine sarma de cupru care ruleaza pe lungimea panglicii si trage de sarma prinzand panglica. Cantinua sa faci acest lucru pana ce intreaga panglica devine plisata.



Prinde firul utilizat pentru a increti panglica la ambele capete taiate. Dupa ce ai incretit toata planglica, fa un nod cu amble capete ale sarmei.



Cu ajutoru pistolului cu silicon, lipeste ambele capete ale panglicii. Apasa capetele lipite impreuna pentru a forma o “cusatura”.



Pe manerul buchetului, introdu acest guler din panglica. Pentru a fixa aceast guler de maner, lipestel cu silicon de jur imprejur, de banda verde a manerului.



Infasoara tulpina  buchetului cu cei 8 cm de panglica pusa deoparte. 

Infasoara locul unde gulerul buchetului intersecteaza manerul, in panglica de catifea. Decoreaza aceasta portiune cu o funda mica tot din catifea in centrul careia poti pune o brosa mica. Pentru ca manerul sa fie mai sofisticat, il poti decora si pe acesta, cu fire de margele puse pe sarmulita, ca in imaginea de mai jos.




Astfel am obtinut un minunat buchet pretios!




Mult succes!


P.S.: Daca faci un astfel de buchet, asteptam cu drag pozele tale! Cu siguranta va iesi un buchet minunat!

13 comentarii:

  1. Multumim tare mult pentru comentariu! Te mai asteptam cu mare drag pe blog-ul nostru! :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Răspunsuri
    1. Multumim in primul rand pentru acest comentariu! Ne bucuram ca ti-a placut acest articol! :*

      Ștergere
  3. Florile întotdeauna reprezintă o întreagă artă. Iar acest buchet e superb, cu siguranţă că fiecare persoană care îl va vedea va fi încîntat. Inima omului este ca şi pămîntul: poţi semăna, poţi planta, poţi construi ce vrei la suprafaţă, dar ea va continua să aibă florile şi fructele sale.
    Succese mari vouă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Xenia, iti multumim frumos pentru acest comentariu minunat si plin de cuvinte frumoase!
      Mult succes si tine in tot ceea ce faci si te mai asteptam cu drag pe blog-ul nostru!

      Ștergere
  4. Răspunsuri
    1. :) Intr-adevar este un buchet tare frumos si practic! Ne bucuram ca si tie iti place! ;)

      Ștergere
  5. Buna ziua! Vreau sa fac si eu un buchet din bijuterii pentru o mireasa. De unde pot lua brose si celelalte bijuterii pentru buchet la un pret mic? Multumesc anticipat pentru ajutor! Miha

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Miha,

      brose si accesorii pentru un astfel de buchet poti gasi in diferite magazine cu bijuterii. Fiecare magazin are un anumit stil de brose.
      Nu exista un site sau un magazin anume cu astfel de brose mai ieftine.

      Mult succes!

      Ștergere
  6. De care sarma este si de unde o pot cumpara ?Mulțumesc

    RăspundețiȘtergere