Comod sau elegant ?


…asta e intrebarea la care multe mirese nu doresc, dar inevitabil trebuie sa raspunda. Ei bine e nunta ta si e normal sa iti doresti sa fii in centrul atentiei. Pentru a reusi acest lucru trebuie sa fii o prezenta nelipsita de pe ringul de dans.
                       Automat tindem sa le compatimim pe “bietele” mirese care au de suportat dureri crancene in timp ce pasesc cu gratie, sau cel putin incearca,  pe pantofii/sandalele de multe ori necrutatoare cu picioarele proaspetelor doamne… Cand durerea devine insuportabila – si se intampla des… observam ca mireasa, in mod uimitor a scazut cu vre-o 10 cm in numai cateva minute… dar odata cu schimbarea pantofilor se modifica si lungimea rochiei, care pana acum a fost perfecta, acum devine prea lunga, ingreunand dansul…transformand dansul si mersul intr-o provocare si chiar o povara.
Solutia?… Alege pantofii/sandalutele potrivite… Cum ?
Iti vom oferim cateva sfaturi in continoare si intrucat stim ca si domnii au probleme cu incaltamintea in” ziua cea mare”, si intrucat nu se pot schimba si ei in ceva mai comod, gen “tenesii lor preferati”…vom veni cu ceva sfaturi si pentru ei….
Incepand cu doamnele:
Regula nr. 1: Nu alege pantofii de nunta cu un toc foarte diferit fata de ce porti de obicei. Daca esti obisnuita sa porti un toc inalt, atunci nu va fi problema sa porti in ziua nuntii pantofi cu toc inalt, insa daca esti obisnuita sa porti tocuri foarte joase, ar putea fi o problema sa stai toata ziua incaltata in niste pantofi cu toc foarte inalt.
Regula nr. 2: Pentru a fi cat mai comozi alege un model cu platforma si toc, care sa micsoreze distanta dintre nivelul la care sta calcaiul si cel al varfurilor degetelor. Astfel centimetrii tocului nu vor constitui o problema.
Regula nr. 3: De cateva ori inainte de nunta, probeaza pantofii pentru a te acomoda cu ei, mergi prin casa incaltata cu ei si daca ai cel mai mic dubiu ca te deranjeaza ceva… mergi la magazin si schimba-i. In general se pot schimba in termen de 30 zile de la cumparare.
Pe langa aceste 3 reguli fundamentale grija la: Culoare si Material.… de preferat e sa fie in aceasi nuanta cu rochia mai ales daca nu va e la indemana sa fie si din acelasi material.
Acum sa trecem la capitolul “Domnii”.
Cateva reguli simple va vor ajuta sa va alegeti pantofii potriviti .
Regula nr. 1: Pantofii de nunta ar trebui in general sa fie cat mai alungiti posibil pentru a da impresia de picioare lungi. Varful prea rotund sau bont nu va da impresia de look formal ci din contra. Singura exceptie este atunci cand purtati frac, acesta fiind asortat traditional cu pantofi cu varful rotunjit.
Regula nr. 2: Atentie la Material si Culoare! Pielea este de obicei materialul pentru pantofii formali insa aceasta poate fi mata sau lucioasa. Daca sunt lacuiti, atunci ar fi bine sa aibe cat mai putine cusaturi posibile.
Culoarea pantofilor trebuie sa dea un usor contrast cu costumul insa nu trebuie sa devina centrul de interes al tinutei.
Regula nr. 3: Ca si mireasa, mirele va purta pantofii pentru toata ziua. Ca sa nu riscati sa aveti probleme in ziua nuntii, sa nu va simtiti confortabil in aceasta zi, ar fi bine ca pantofii sa ii alegeti cu cel putin o saptamana inainte si sa incercati sa ii purtati pentru cateva zile pentru a va obisnui cu ei.
Iar acestea fiind spuse…va oferim cateva sugestii!




























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu