1. Trebuie sa luam in considerare marimea mesei
Aici intra in discutie confortul invitatilor. Nu trebuie sa uitam ca pe langa aranjamentul din centru, suprafata masei trebuie sa ajunga si pentru cele 3 tipuri de pahare, pentru farfurii si tacamuri, pentru sticle de vin, de apa, pentru bolul cu fructe si pentru farfurioarele cu fructe. Daca toate aceste detalii se inghesuie pe masa, seara s-ar putea sa devina neplacuta pentru invitatii nostri. Prin urmare, putem evita astfel de neplaceri aranjand o masa inainte pentru a observa nevoia de spatiu. Daca aranjamentele ne par prea mici, putem adauga o oglinda dedesubt, aceasta adauga impact aranjamentului dar si o luminozitate deosebita.
2. Sa avem grija la inaltime
Aranjamentele foarte inalte nu sunt foarte practice. La prezidiu impiedica invitatii sa vada mirii, iar pe mesele invitatilor impiedica desfasurarea conversatiilor. Daca avem mese dreptunghiulare, trebuie sa incercam sa nu asezam in dreptul aranjamentului invitati, iar daca avem mese rotunde, trebuie sa optam pentru aranjamente cat mai subtiri, care sa urce cu partea florala deasupra capetelor invitatilor. Ca regula: nu asezam nimic pe masa care sa fie la aceeasi inaltime cu cea a invitatilor.
3. Sa diversificam
Pe langa suportul pentru flori putem sa adaugam si alte detalii: lumanari, confetti in nuante delicate, pietricele, praf stralucitor – toate pot aduce o nota de eleganta si originalitate. De asemenea, nu trebuie ca fiecare aranjament floral sa arate la fel. Putem adauga cateva detalii care sa le diferentieze, aceste detalii pot fi de ajutor si in asezarea invitatiilor la mese. De exemplu, anul acesta se poarta sondele inalte si transparente umplute cu fructe si legume. Putem alege pentru fiecare masa un alt tip de fruct sau de leguma.
4. TENDINTE
Pentru o nunta rustica putem alege aranjamente florale din gerbera si floarea soarelului in vaze de ceramica, sau putem opta pentru mici boluri de sticla in care sa plantam grau. O alta optiune sunt florile in ghivece – partea frumoasa este ca putem sa imbracam ghivecele in orice culoare dorim – care sa se asorteze cu nunta, iar florile rezista mult mai mult timp.
5. TENDINTE
Pentru o nunta eleganta anul acesta se poarta florile albe: calele, lalele, bujorii, trandafirii, crizantemele, orhidee. Putem alege orice tip de suport, important este ca florile pe care le alegem sa fie albe alaturi de orice alte accesorii am alege: lumanari, pietricele, funde.
6. TENDINTE
Pentru o nunta nonconformista alegem forme nonconformiste, vazele in forme ciudate, maiestuoase, inlocuiesc cu succes aranjamentele florale in sine. Pentru flori nu trebuie sa investim foarte mult, ajung cateva fire, centrul atentiei este vaza.
7. TENDINTE
Pentru o nunta moderna trebuie sa stim ca sunt trei detalii care ne pot ajuta, fie impreuna, fie separat: nuante de argintiu, alb si negru, pietre si lumanari.
8. TENDINTE
Pentru o nunta simpla apelam la detalii simple. Anul acesta se poarta vazele transparente ce contin un singur fir dintr-o anumita floare. Putem opta pentru flori simple sau pentru flori care prezinta mai multe fluorescente pe o singura tulpina. Au un efect elegant dar pastreaza o nota de simplitate.
9. TENDINTE
Pentru o nunta excentrica se poarta aranjamentele care par mai degraba opere de arta si care exagereaza un picut in acest sens. Pe de alta parte, trebuie sa acceptam ca exagerarea este parte din excentric si sa o imbratisam.
10. TENDINTE
Pentru o nunta in aer liber se poarta bambusul, nisipul, pietricele, scoicile, floarea-soarelui, lumanarile, si nu in ultimul rand crengile de copac. Pe cele din urma trebuie sa le protejam de vant si sa evitam orice poate fi influentat de acesta: petale, confetti, etc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu