O inimioara superba din garoafe


Un "proiect" usor de realizat!
Cine nu iubeste florile... cu atat mai mult daca sunt asezate in forma de inimioara...si au culoarea unui sorbet de capsuni? :))
Cu toate ca garoafele nu sunt flori pe placul tuturor, daca insa le aranjezi intr-un aranjament frumos... cu o forma frumoasa si o combinatie perfecta de culori, pot fii niste flori cu adevarat deosebite!

Aceasta frumoasa nuanta de roz a acestor garoafe este cu adevarat dulce, iar aranjamentul final este unic si "pufos"!

Materiale necesare:
- burete pentru flori in forma de inimioara (il poti gasi la orice florarie sau depozit de flori)
- foarfece de gradina
- o galeata de apa
- garoafe

Pasul 1:
Pune inimioara din burete intr-o galeata cu apa pentru 2 ore, astfel incat buretele sa fie foarte bine imbibat si florile sa reziste pe termen lung. Daca vrei ca florila sa tina un timp indelungat, poti pune in galeata cu apa conservant special pentru flori. Acest conservant il gasesti la orice florarie din orasul tau. Trebuie totusi mentionat faptul ca in acest caz, buretele trebuie sa stea in apa timp de 12 ore cel putin, dupa ce s-a dizolvat foarte bine conservantul. De preferat este sa lasi acest burete in apa cu o seara inainte sa te apuci de acest aranjament.

Pasul 2:
In timp ce buretele se inmoaie in apa, pregateste florile. Cu ajutorul foarfecei taie tulpinile la o lungime de aproximativ 4 cm.
Orice petala ofilita sau patata trebuie indepartata astfel incat rezultatul final sa fie imaculat.

Pasul 3:
Dupa ce au trecut cele 2 ore (12 ore in cazul in care pui conservant), timp in care buretele s-a imbimat, il scoti din apa si astepti sa se scurga tot surplusul de apa in galeata.

Pasul 4:
Incepand din partea de sus din mijloc, introdu garoafele de jur imprejurul marginii exterioare, impingandu-le in mod egal in burete.

Pasul 5:
Continua sa introduci toate garoafele pana cand ai acoperit toata suprafata de burete.

Pasul 6:
Cand aranjamentul este finalizat, depoziteaza-l intr-un loc racoros pana cand il oferi cadou, decorezi mesele invitatiilor sau il folosesti pentru o masa festiva.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu