Eugenia & Sorin



... Sa va explic deci in mare de unde m-am inspirat in alegerea rochiei/accesoriilor... Intotdeauna chiar si in viata de zi cu zi imi doresc sa evit uniforma... de aceea imi place mult mai mult sa imi fac haine la comanda, decat sa-mi cumpar din oras. Iasul sta inca foarte prost la acest capitol. Nu exista diversitate. Ma bucur enorm ca au aparut fft multi tineri designeri unii chiar fft talentatli. Sunt si adepta "produs in Romania".
Mi-am dorit fft mult sa-mi fac rochia in Bucuresti la un designer tanar, dar, din pacate locul de munca nu mi-au permis drumurile la Bucuresti. Un drum insa l-am facut pentru incaltaminte, si anume, la Mihai Albu. O pereche de incaptaminte de 14 cm.. cu care pot sa va spun ca am dansat toata noaptea non-stop. :)

Coronita de trandafiri bineinteles mi-am facut-o la o tanara foarte talentata, din Iasi, EugeniaMoi(pe Facebook). Normal ca mi-am modificat-o eu si pe asta :) Nu mi-am dorit voal (dar nu am scapat), de aceea am si ales acest accesoriu.

Am lasat rochia la urma, pentru ca, cred ca sunt printre putinele mirese, daca nu singura, :) , care nu am probat nicio rochie de mireasa din magazine :). Am avut un model in cap, care mi-a reusit foarte bine, dupa parerea mea. M-am inspirat de la o rochie a lui Zuhair Murad in combinatie cu o rochie Dilek Hanif :) si cu ajutorul designerului de la Nanette a iesit ce ati vazut. Mi-am dorit sa fie si o rochie comoda si de aceea dupa valsul mirilor... trena am dat-o jos si rochia a ramas toata scurta. :)

Nu pot sa zic decat ca a fost o rochie laudata de toata lumea, desi unii au fost sceptici cand au auzit ca o vreau scurta. :)

Si locul unde am facut nunta m-a inspirat si anume http://www.lord-gust.ro/ cu o gradina superba, cascada si fantani arteziene.






















Corneliu & Ligia - data nuntii 18.09.2010



1. Cum v-ati cunoscut?
Ne-am cunoscut in 2008, prin intermediul unei verisoare comune, care mi-a dat id-ul lui si am inceput sa vorbim pe internet, iar la scurt timp a venit in Turda, el fiind din judetul Dambovita, dupa ce ne-am vazut am inceput sa legam o relatie.

2. Cand te-a cerut in casatorie si cum ai primit inelul de logodna?
Pot spune ca m-a cerut "de 2 ori" in sensul ca in 9 februarie 2010 m-a cerut neoficial printr-o scrisoare cerandu-mi sa fiu sotia lui, dupa care in 1 martie 2010 am primit un martisor dragut pe mana dreapta. M-a cerut intr-un mod finut, intr-un cadru restrans fara ca eu sa banuiesc nimic, planuiam sa ne intalnim dupa cursuri amandoi fiind studenti. Cand am ajuns la locul stabilit de intalnire am stat putin, dupa care el a creat un cadru dragut si mi-a dat felicitarea in care langa un martisor cu o mana care tinea o inima era agatat un inel dragut. S-a pus in genunchi si eu i-am zis da...

3. Ce tema a avut nunta si cum au decurs pregatirile?
Tema nuntii a fost o tema rustica in culori maro si turquoise. Majoritatea detaliilor fiind facute handmade. Pregatirile au decurs bine avand in vedere ca m-am gandit la toate detaliile din timp, si din martie pana in septembrie am avut timp suficient sa pun la cale totul.

4. Ati avut un buget pentru nunta?
Nu ne-am stabilit un buget anume, dar fiind amandoi studenti am fost constienti ca bugetul nostru este unul destul de mic, si ne-am incadrat perfect in ceea ce ne-am propus, si totul a decurs conform planurilor noastre.

5. Unde ati facut petrecerea, ce fel de tort ai avut?
Masa a avut loc in Campia Turzii la restaurantul Milixim, intr-un cadru rustic, cu o atmosfera de bucurie si implinire, tortul fiind unul simplu.

6. De unde ti-ai cumparat rochia de mireasa si accesoriile?
Rochia de mireasa am achizitionat-o de la un salon Emma din Cluj-Napoca, iar pantofii tot din Cluj dintr-un magazin din Polus Center. Am cautat vreo 3 luni dupa pantofi, mai ales pentru faptul ca am vrut sa fie turquoise, si in 2010 nu era asa la moda culoarea cum a devenit mai apoi.

7. Ce ne poti spune despre make-up-ul pe care l-ai avut si despre manuchiura?
Coafura mi-a facut-o o prietena care este foarte buna in ceea ce face, machiajul mi l-am facut la salonul unde lucra prietena mea si am fost foarte multumimta si de freza si de machiaj, iar manichiura mi-am facut-o in Cluj la o tipa si nu am fost deloc incantata, la o zi dupa ce mi-am pus unghiile tehnice mi-a crapat gelul din cauza ca nu au fost puse bine. In fine nu vreau sa ma gandesc la aspectele negative, pentru ca ceea ce conteaza cu adevarat e felul in care reusesti in viata celelalte lucruri sunt nesemnificative.

8. Ce flori ai ales pentru buchetul de mireasa?
In ceea ce priveste aranjamentele florale am vorbit cu Cristina de la Redwedding, i-am zis care e bugetul, care sunt asteptarile, iar apoi m-am lasat pe mana ei, si nu am fost deloc dezamagita, ci dimpotriva am fost tare incantata, ca la toti la care a mers inainte mi-au zis ca nu esita flori turquoise, si ea a facut imposibilul si am fost tare incantata si de buchete dar si de aranjamente.

9. Care au fost cele mai emotionante momente ale nuntii?
Momentele cele mai emotionante au fost la biserica, cand am primit binecuvantarea lui Dumnezeu.

10. Ce te-a inspirat din blog-ul nostru?
Pe vremea cand am facut nunta mea nu stiam de blog, am aflat mai apoi, si am mai ajutat-o pe o prietena in pregatirile pentru nunta, dar mi se pare o idee buna impartasirea unor idei faine de nunta, si sursele de inspiratie care sunt in blogul nuntacustil.

11. Ce ai schimba la nunta ta daca ai putea da timpul inapoi?
Sicer, nu as schimba mai nimic, mi se pare ca am avut o nunta foarte draguta si cu bun gust.

12. Un sfat pentru viitoarele mirese.
Unul din sfaturile cele mai importante pe care si eu la randul meu l-am primit inainte de nunta a fost sa investesc in lucrurile care imi raman, si asta sfatuiesc si eu ca viitoarele mirese sa investeasca in poze, video, verighete pentru ca acestea sunt lucrurile care iti raman odata cu trecerea anilor.
Un alt sfat ar fii sa nu dea bani aiurea pe lucruri care ar putea sa le faca si ele cu manutele lor, pentru ca simti o implinire speciala, cand vezi ca oamenii apreciaza munca ta, si ceea ce ai facut cu mainile tale, mai mult decat apreciaza ce cumperi. Si daca tot au inceput sa se poarte nuntile handmade si cat mai indraznete de ce sa nu iti lasi mintea sa viseze si sa iti faci lucrurile interesante, cu bun gust si cu un buget minim.

Am sa dau link-urile de trimitere catre site-urile cu care am colaborat pentru nunta:
1. Fotograf - Ionut si Dana Mocan: http://3dayswedding.blogspot.ro/2010/10/ligia-si-corneliu-fotografie-de-nunta.html

2. Aranjamente florale - Cristina Rosu: http://www.redwedding.ro/weddingdesign/

3. Video: http://www.facebook.com/Reportajerusu/photos_albums

4. Verighete (sunt cele mai tari verighete, si iti ofera garantie pe viata la orice bijuterie, curatirea fiind gratuita cel putin odata pe an): http://gemstones.ro/