Acest accesoriu din garderoba masculina este extrem de elegant, iar ca si look se situeaza undeva intre lavaliera si esarfa. De obicei materialul din care este confectionata cravata ascot este unul cu imprimeuri, de la buline pana la motive geometrice sau orientale, si se asorteaza perfect unui costum simplu.
Ascotul este soluita perfecta pentru mirii sau invitatii la evenimente festive, care s-au saturat de clasica cravata sau de papion. El este originar din Anglia si provine dintr-o versiune mai veche a cravatei. Ascotul este un accesoriu versatil, dar nu este pentru oricine.
Mirele ce alege sa poarte in ziua cea mare o esarfa/un ascot si-a asigurat admiratia invitatilor. Designerii propun esarfele din matase fina, satin, decorate cu diverse modele, insa nuanta predominanta sa fie identica cu a costumului. Trebuie asortate fie cu jachete din brocart, fie cu sacouri smart, pentru o nota de distinctie.
Ascotul poate fi purtat in mai mule feluri si anume clasic sau casual. Cel clasic se potriveste evenimentelor formale precum nuntile si se poarta peste camasa. Ascotul poate fi pata de culoare din tinuta. In functie de preferinta, se poate asorta sau nu cu tinuta.
Vara, ascotul trebuie sa fie din matase, acesta fiind potrivit pentru un costum dintr-un material mai subtire. Pentru o tinuta eleganta de iarna, acesta trebuie sa fie de preferat din casmir.
Pentru ca mirele sau invitatul la marele eveniment sa poata purta un ascot, trebuie neaparat sa aibe incredere in sine si o atitudine pe masura. Acest ascot este destul de pretentios si nu poate fii purtat de oricine.
Mod de prindere:
cravata ascot asociata vestimentatiei formale arata altfel si se poarta deasupra camasii asemenea unei cravate normale. pozele de aici reprezinta ascot-ul casual, pentru vestimentatia de zi. nu este considerata la fel de elegana precum o cravata. se situeaza undeva intre cravata si deloc.
RăspundețiȘtergere